Maritim Videregående skole Sørlandet får en klasse til fra høsten 2023
Maritim Vgs. Sørlandet fikk sist uke bekreftelse fra Utdanningsdirektoratet at søknad om utvidelse av elevtall med en klasse fra 45 til 60 ble godkjent
På MUF-konferanse (maritimt utdannings forum) fikk Harald Rønning, rektor ved Maritim Videregående skole Sørlandet, anledning til å dele den gode nyheten med opplæringskontorene, representanter fra de maritime skolene i hele Norge der både videregående skoler, fagskolene, universitet og høgskoler var med.
En fantastisk nyhet som viser at skolen har bred politisk støtte i både Agder og på Stortinget. Vi kan ikke hvile lenge på laurbærene for nå det mobiliseres for å spre "det glade budskap" over det ganske land.
Nå kan skolen ta inn elever fra Vg1 TIF (mekanisk) og Vg1 elektro. 4 klasser á 15 elever på Vg2 for utdanning til matros (dekk) og skipsmotormekaniker (maskin).
Rønning fortsetter med at neste milepæl er å få godkjent 2 klasser á 15 elever på Vg1 TIP med mulighet til å ta inn lærlinger.
- Det er gledelig å lese regjeringens satsing på havvind og utviklingen av maritim næring. Den tekniske kompetansen som maritim næring representerer vil være en meget viktig faktor i omstillingen som nå skjer. Utfordringen som politikerne bør ha fokus på er tilgjengelig arbeidskraft med riktig kompetanse og erfaring på mange nivåer. Det må derfor satses mer på maritim utdanning, sier Røning.
Og utdyper videre:
- Det begynner på videregående nivå som igjen leverer lærlinger og etter hvert søkere til fagskolene, universitet og høgskoler. Politikerne bør merke seg at den arbeidskraften som samfunnet trenger om 5-10 år må starte med sin utdanning nå. Derfor trenger vi flere elevplasser innen maritim næring på videregående nivå, samt satsing på rekruttering og å øke antall kvinnelige søkere.
Rønning rettet en stor takk til alle ansatte som bidrar til fornøyde elever (den viktigste markedsføringen), til OSM, som god støttespiller og som tar ansvar for skipsdriften, til SSSI og skolestyret som bidrar med sin brede erfaring og kompetanse og ikke minst gode samarbeidspartnere på Skoleskipet Gann, Maritimt Forum Sør, GCE Node, Maritim Karriere, Siem Offshore (med økonomisk støtte) og flere.
- Det er et privilegium å ha så mange positive medspiller og få jobbe sammen med dere for å utføre og videreutvikle skolen og på en god måte ivareta det samfunnsoppdraget vi har fått, avslutter Rønning.