Equinor tildeler DeepOcean rammeavtale gyldig i fire år
Equinor har tildelt DeepOcean en rammeavtale for marine tjenester som dekker intervensjons- og reparasjonberedskap for undersjøiske rørledninger, strukturer og høyspentkabler for både offshore fornybar energi og olje- og gassfelt.
Avtalen er som sagt gyldig i fire år, men med opsjoner for å utvide avtalen med ytterligere fire år.
- Geografisk er avtalen gyldig for arbeid på norsk sokkel samt internasjonalt for planlagt Equinor-arbeid og beredskapsarbeid for såkalte PRSI-medlemmer. PRSI består av 23 energiselskaper som dekker deres reparasjonsbedskap for rørledninger og undersjøiske kraftkabler gjennom denne felles enheten, heter det i en pressemelding.
DeepOcean skal styre leveransene under kontrakten ut i fra selskapets kontor i Haugesund, men vil motta støtte fra selskapets internasjonale virksomhet når det er behov.
– En slik langsiktig avtale gjør at vi kontinuerlig kan videreutvikle arbeidsmetoder, samarbeidsmodeller og teknologier, med mål å utføre offshoreoperasjoner og reparasjoner av undersjøiske kabler så kostnadseffektivt som mulig. Vi ser frem til å støtte Equinor og PRSI-medlemmene de kommende årene, sier Olaf A. Hansen, administrerende direktør for DeepOceans europeiske virksomhet.
Fornybar energi og olje og gass
For arbeid på offshorefelt som produserer fornybar energi dekker avtalen planlagte eller ikke-planlagte marine tjenester knyttet til undersjøiske høyspentkabler.
For arbeid innen olje- og gassnæringen dekker rammeavtalen planlagte eller ikke-planlagte marine tjenester ved bruk av fjernstyrte intervensjonsmetoder med eller uten bruk av PRSI-utstyr.
Som del av avtalen kan DeepOcean også bli bedt om å utføre ingeniørarbeid eller beredskapsstudier dersom det blir etterspurt av Equinor eller PRSI-medlemmene.
– DeepOcean har et team på 400 ingeniører som er spesialister på å løse subsea-utfordringer på tvers av ulike bransjer. Vi er bransjeagnostikere og deler lærdom og erfaringer fra havbunnsoperasjoner på tvers av ulike typer operasjoner og bransjer, for å kunne utvikle de aller beste løsningene for kundene våre. Erfaringen vår fra olje og gass er svært verdifull for offshore fornybar energi, og motsatt, sier Normann Vikse, direktør for offshore fornybar i DeepOcean.
Første avrop
DeepOcean har allerede mottatt de første avropene for arbeid under den nye rammeavtalen.
På vegne av Gassco og Equinor skal DeepOcean utføre havbunnsforberedelser og komplekse fjerntilkoplingsoperasjoner på tre forskjellige steder på norsk kontinentalsokkel. Såkalt «hot tapping» er en metode for å koble seg til et trykksatt system, for eksempel en rørledning, uten å ta rørledningen tas ut av drift.
På vegne av Gassco, med Equinor som teknisk tjenesteleverandør, har DeepOcean allerede utført marine tjenester for inspeksjon av en stor rørledning.