SEAM kåret til årets partner for sitt bidrag til klimavennlig sjøfart

Samarbeid om utvikling av grønne teknologiløsninger er en suksessoppskrift for SEAM. På få år har de bidratt til å få en rekke lav- og nullutslippsfartøy i drift i norsk farvann. Nå er de hedret med pris for arbeidet.

Otto Koch, Karl-Johan Ferkingstad, Gunvald Mortvedt (alle fra SEAM), Margun Minne og Ada Jakobsen.

Administrerende direktør i SEAM, Gunvald A. Mortvedt fikk overrekt prisen årets partner under Maritime CleanTechs årskonferanse Chasing Zero ultimo november. Prisen på 100 000 kroner er finansiert av Sparebanken Vest og har som mål å stimulere grønn innovasjon gjennom samarbeid.

Det Karmøy-baserte selskapet, som utvikler og integrerer hybrid-, batteri- og hydrogenteknologi, har vært en verdifull partner i Maritime CleanTech i årevis.

 - SEAM leder an i elektrifiseringen og implementeringen av nye grønne energibærere i skipsfarten. De viser at samarbeid i hele verdikjeden er nøkkelen til å lykkes med den grønne omstillingen, og de er ivrige etter å dele kunnskapen sin for å bringe bransjen som helhet fremover. Dette er avgjørende når man utvikler nye teknologier for et umodent marked, sier Maritime CleanTech-direktør Ada Jakobsen.

- På vegne av SEAM vil jeg takke juryen for denne anerkjennelsen og våre partnere innen klyngen for et flott samarbeid. Maritime CleanTech består av en inspirerende gruppe selskaper som jobber sammen for å realisere viktige bransjeutviklinger, påvirke politikerne våre til å ta konkrete skritt mot avkarbonisering, og utfordre hverandre til å tenke annerledes. Vi er mer motiverte enn noen gang for å fortsette vårt arbeid med å fremme rene og bærekraftige teknologier i maritim industri, sier Mortvedt.

Tar grønne løsninger til markedet

- Prisen anerkjenner SEAMs betydelige bidrag til realiserte prosjekter, og understreker viktigheten av å ta vellykkede, grønne teknologiprosjekt til markedet, sier konserndirektør i Sparebanken Vest, Margunn Minne.

SEAM har levert teknologi til en lang rekke banebrytende grønne fartøy, inkludert verdens første ferge drevet på flytende hydrogen, MF Hydra. De har også levert kraft- og automasjonssystemer for nullutslippsfartøyene Future of the Fjords og Ryger Elektra, løsninger for Oslo-Nesodden-fergene og ladesystem i Gudvangen.

Deres neste prosjekter inkluderer systemleveranser for Torghatten Nords hydrogenferger i Vestfjorden, samt Amogys demonstrasjonsprosjekt i New York, der en gammel taubåt skal drives av hydrogen gjennom spalting av ammoniakk. Sistnevnte introduserer SEAM til det nordamerikanske markedet.

- 2024 vil by på mange spennende milepæler i utviklingen av nye, grønne teknologier og løsninger. Vi ser frem til å fortsette samarbeidet med våre partnere for å utfordre grenser og komme nærmere en fremtid uten utslipp, sier Mortvedt.

 
SEAM leder an i elektrifiseringen og implementeringen av nye grønne energibærere i skipsfarten.
— Ada Jakobsen
 
MF Hydra er verdens første ferge drevet på flytende hydrogen. Foto SEAM.
Forrige
Forrige

Simsea ønsker Diarry Heimdal velkommen ombord

Neste
Neste

Kontraktstildelinger til Solstad Offshore i Australia