Har stort behov for båt til praktisk opplæring

Karmsund videregående skole har gått fra to til fire maritime klasser på kort tid, men det henger etter med ny øvingsbåt.

Karmsund videregående skole har i dag kun denne MOB-båten tilgjengelig, men trenger et litt større fartøy for å styrke det praktiske innslaget i undervisningen.

- Vi har kun en liten MOB-båt. Spesielt for matros-utdanningen, sier det seg selv at det hadde vært av stor verdi å ha en båt som kunne brukes som en naturlig del av vår maritime opplæring. Dessuten kommer det nye læreplaner som blant annet stiller krav til tverrfaglig praktisk eksamen, så noe må vi få til, sier Hans Helge Iversen, avdelingsleder for teknologi- og industrifag ved Karmsund videregående skole.

Han viser til hva man har fått til ved Måløy videregående skole hvor ny øvingsbåt er på plass innen sommerferien.

- Det er en rekke forhold som tilsier at vi må få på plass en ny øvringsbåt utover at det kommer ny læreplan. Det handler også om praktisk, virkelighetsnær trening for elevene, mer variasjon i undervisningen, motivasjon og bredere faglig forståelse. Så skal vi heller ikke glemme hva det kan komme til å bety for rekrutteringen av så vel elever som lærere, sier Iversen.

Det er dyrt å drive maritim utdanning. Sikkerhetskurs og kostnader tilknyttet utplassering av elever må som oftest tas av den enkelte skolens budsjett uten ekstramidler tilført fra fylket.

- Men kan du se for deg at vi skulle drive VG2 kjøretøy uten et kjøretøy tilgjengelig? spør Hans Helge Iversen.

Han og kollegaene hans er på aktivt utkikk etter båt.

- Det behøver ikke å bli så kostbart, men vi trenger støtte. Fra Rogaland Fylkeskommune, ja, men også fra næringen. Så rederiene må gjerne ta kontakt. Jeg tror en gave til et slikt formål kan gi mye god reklame, smiler Iversen.

Forrige
Forrige

Toppolitikere møtte maritim næring

Neste
Neste

Tungvekter inn som styreleder i Napier