Aktuelt

Den splitter nye animasjonsfilmen «Arctic Mayday» fra BUG viser hvordan beredskapen bør fungere om et cruiseskip havarerer i nord.

Bedre beredt

Tenk deg et cruiseskip som kolliderer med en oljetanker i nordområdene. Når denne krisen først skjer er ikke Norge i stand til å berge tilstrekkelig med liv og miljø med dagens beredskap.

LES MER »

erna solberg

Ny maritim strategi som bestilt

Statsministeren varslet idag om ny maritim strategi. Maritimt Forum har bedt om en slik plan ved flere maritime toppledermøter arrangert for Næringsministeren.

LES MER »

1426269_619897414718380_271107749_n

Investering i maritim kunnskapsutvikling

Global Maritime Knowledge Hub har vært en dugnad fra næringslivet for å bidra til et maritimt kompetanseløft. I går var tiden inne for å se på hva som har blitt oppnådd de siste seks årene.

LES MER »

logo_regjering

Innspill til statsbudsjettet for 2015

Den norske maritime næringen har en sterk internasjonal posisjon, og er svært konkurranseutsatt. En stabil og konkurransedyktig maritim politikk og en ansvarlig økonomisk politikk som legger til rette for en konkurransekraftig eksportindustri er helt avgjørende for å sikre næringens konkurransekraft i framtiden.

LES MER »

Hege Solbakken_mindre

Grønn transport nå!

Trailere tar stor plass i trafikken. Sjøvegen kan være med på å løse trafikkproblemene; et skip erstatter 200 trailere.

LES MER »

Verdiskaping 2014

Rekordvekst i maritim næring

Nye nøkkeltall viser en vekst i maritim næring på hele 14 prosent fra 2011 til 2012 til 160 milliarder kroner. I 2012 økte næringens samlede...

LES MER »

haugesundkonferansen_073

Nye plattformer frå norske verft

Steinar Røgenes, sjefen ved landets største offshoreverft, Kværner Stord, er sikker på at den siste oljeplattforma slett ikkje har gått frå norske verft.

LES MER »

Meltwater news