Ti millioner kroner til gratis utdanning for ansatte i maritim næring

Regjeringen deler ut penger til fire bransjeprogram for å møte behovene i arbeidslivet og legge til rette for kompetansepåfyll og utvikling. Nå skal ansatte innen industri, gjenvinning, maritim næring og jordbruk få tilbud om korte og relevante videreutdanninger.

– En av nøklene til å møte behovene i et raskt skiftende arbeidsliv, er å la ansatte få kompetansepåfyll på jobb. Vi merker at det er stort behov for slike fleksible etter- og videreutdanningstilbud, og disse pengene skal gi ansatte og bedrifter i hele landet den oppdaterte kunnskapen de trenger, sier forsknings- og høyere utdanningsminister Ola Borten Moe (Sp).

Bransjeprogrammene er et spleiselag og et resultat av et trepartssamarbeid mellom staten og partene i arbeidslivet. Staten betaler for at videregående opplæring, fagskoler, høyskoler, universiteter og andre utdanningstilbydere skal lage relevante utdanninger. Bedriftene og den enkelte ansatte investerer sin tid. Målet er at ansatte, permitterte og ledige i bransjer får kompetanse til å mestre nye oppgaver, og dermed blir i jobben.

 

Tett samarbeid med arbeidslivet

Partene i arbeidslivet har definert kompetansebehovene i alle bransjene. I tillegg er tilbudene utviklet som et samarbeid mellom utdanningsstilbydere, arbeidsgivere og arbeidstakere. Dette sikrer at tilbudene treffer behovene til arbeidsgiveren og at de ansatte kan kombinere kompetanseheving med jobb.

– Partssamarbeidet er avgjørende for at aktørene klarer å utvikle målrettede og skreddersydde tilbud som er korte og fleksible. Vi ser at vi har truffet bra med valg av bransjer med gode og sterke søknader, sier Borten Moe.

 

Tildelinger til maritim næring:

Høgskulen på Vestlandet
4,2 millioner til kompetanseløft og omstilling innen maritim næring

Rogaland fylkeskommune
582 000 til grunnleggende batteritrygghet for ansatte i maritim næring

Lørn AS
5,2 millioner kroner til bærekraftig digitalisering i maritim sektor 5 203 800

Forrige
Forrige

GASA-godkjenning til KNCC sin teknologi

Neste
Neste

Toppolitikere møtte maritim næring