Samarbeid er nøkkelen
En konsentrert minister setter kurs, kyndig ledet av to engasjerte studenter ved NTNU.
I Langtidsplanen for Forsvaret planlegges det for 1300 flere ansatte i Sjøforsvaret de neste årene, samtidig som vi vet at det er et stort rekrutteringsbehov i den sivile sjøfarten. En satsing på personell og kompetanse for Forsvarsløftet må skje i samarbeid med det sivile.
Ved Norsk Maritimt Kompetansesenter (NMK) har dette temaet vært satt på dagsordenen, og de samlokaliserte aktørene innen næringsliv, akademia og forskning er nå i gang med å se på hvordan de sammen kan bidra til å utdanne flere. Samarbeid når en kan og konkurrere når en må, har alltid vært et vinnerkort hos den maritime klyngen. Nå går vi sammen for å løfte frem mulighets bildet vi har for å bidra til å nå regjeringens mål.
Instituttleder Hans Petter Hildre, Institutt for havromsoperasjoner og byggteknikk, presenterte noe av det vi kan tilby i Ålesund.
Denne uken inviterte NTNU inn Maritimt Forum og de andre partene, i anledning besøk av forsknings- og høyere utdanningsminister Oddmund Hoel. Statsråden var tydelig begeistret og imponert over hva som lå klart av muligheter og fikk et godt innblikk i hva denne regionen kan tilby og da særlig innen det maritime.
“Vi er ikke i tvil om at de kvalitetene som ligger i dette samarbeidet vil komme landet til gode. Vi har kraft og evne, hvis regjeringen har vilje ”
Nylig kom også nyheten om at et nasjonalt yrkesfaglig senter legges til Møre og Romsdal. Senteret skal hente inn og formidle kunnskap om yrkesfag i utdanning arbeidsliv.
Med de søkertallene vi har til yrkesfag i Møre og Romsdal, og ikke minst med den maritime aktiviteten vi ser og venter i tiden fremover, hører et slikt nasjonalt senter veldig naturlig til i vår region. Vi håper dette vil bidra til å synliggjøre mulighetene som denne regionen kan bidra med og er klar til å samarbeide om det.