Kokken og tosken leverte under årets sommertur

Fra venstre: Tor Øyvind Skeiseid, Bjørn Langåker, Bjarte Taranger, Arne Søllesvik, Frode Selvaag og Anne Grethe Madsen.

Over 50 personer deltok på årets sommertur som gikk til Finnøy, med buss…

Det går godt i maritim næring for tiden og det fikk vi erfare da vi skulle bestille båt til årets sommertur. Alle båter og mannskap var opptatt med rutetrafikk, cruise og andre arrangementer. Så da ble det buss på oss i år.

Vi fikk oppleve en særs patriotisk velkomst av "Tosken" Tor Øyvind Skeiseid i Ryfylke Livsgnist allerede på Lastein (like etter tunnelen). Tor Øyvind fortalte om antall sauer, kyr, kilo tomatproduksjon og mer til som Finnøy kan by på.

På Landahuset i Steinnesvågen ble vi tatt godt imot av kokken, Frode Selvaag, som satte noen av oss i arbeid med en gang. Før maten kunne nytes måtte vi være med på å lage den. Først yte, så nyte.

Christian Fjell og Magnus Møkster i full gang med å lage forretten.

I løpet av kvelden fikk vi vite mer om Finnøy og de som har bodd her, samt bidra til matlagingen.

Etter denne kvelden lovte vi dyrt og hellig at vi aldri mer skal kjøpe majones i butikken, men lage den selv. Og her finner dere oppskriften på hvordan det gjøres.

På menyen stod også strandkrabbesuppe, kveite, sursteik og vi avsluttet med en nydelig dessert med norske jordbær, rabarbra og eggedosis. Og det var Bjørn Langåker som vant eggedosispiskekonkurransen.

Under eggedosispiskekonkurransen ble det også tid til allsang og sangen vi sang var O jul med din glede og dere som ikke deltok kan jo lure på hvorfor vi sang en julesang i juli…

Forrige
Forrige

Skråblikk: I ånden fra unionsoppløsningen i 1905

Neste
Neste

Ship of The Year 2024 – Her er de nominerte