– Vi har lagt den tøffeste tiden bak oss

Publisert 15. December, 2017

Etter å ha hatt «kniven på strupen» de siste to årene, er det nå i ferd med å snu for MarLog i Dusavik. – Dette er den verste hestekuren jeg har opplevd noen sinne, sier daglig leder Magne Grønnestad

Dusavik base. Foto: MarLog AS

Skrevet av Ane Madsen. Sysla.no

Fra å være en tradisjonell skipsagent har selskapet nå utvidet virksomheten og klargjør seg for flere oppdrag fremover.

I nærmere 40 år har Magne Grønnestad jobbet på basen i Dusavik. 20 år har gått siden han etablerte selskapet MarLog. Forretningsideen var en slags one-stop-shop, en kombinasjon av tjenester og produkter rettet mot skip og rigger. Selskapet har nå også et avdelingskontor på Karmsund Servicebase på Torvastad.

I ferd med å avta
En stor del av virksomheten har de fleste årene vært tradisjonell skipsagentvirksomhet og maritim logistikk. Selskapet har organisert anløp av skip og rigger til kai, samt logistikk og transport av varer og utstyr til og fra fartøyene.

Magne Grønnestad
Skipper / CEO

– Det går på å skaffe til veie alt som kunden har bruk for. Reservedeler, løfteutstyr, proviant og forbruksmateriell. Vi har også arrangert dåp av skip og rigg. Rundt 90 prosent av virksomheten vår er rettet mot olje- og maritim bransje, sier Grønnestad.
Oppdragene løses gjennom selskapets nettverk av samarbeidspartnere og arbeidskraft leies inn ved behov.

Skipsagentvirksomheten er nå i ferd med å avta. Noe av grunnen til det er at båter selv kan legge inn anløp i systemer fra Kystverket, direkte fra fartøyet.

– Mange av våre kunder har vært gjennom tøffe tider. De ønsker å gjøre mer selv der det er mulig. Og det er jo forståelig.

Floteller og skip
Dermed har MarLog sett etter nye bein å stå på i tillegg. Fremtiden er ifølge Grønnestad utstyrsrelatert.
– Vi har flere agenturer innen sklisikring, undervannsbøyer, løfteutstyr, kjemikalier som brukes til rengjøring om bord på fartøyene og ingeniørtjenester.
På kundelista står flere offshorerederier, verft og subseakontraktører. Selskapet server også floteller, blant dem Floatel Superior som i dag ligger i Tromsø.

Kjemper videre
2015 var «all time high» for MarLog. Året etter skulle det snu brutalt. Omsetningen falt fra 75,5 millioner kroner i 2015 til cirka 16,6 millioner i fjor.
– Når pengesekken knyttes igjen hos selskapene får det konsekvenser. Det har vært utrolig krevende, men vi har nå fått kontroll på kostnadene. Vi er godt rustet til å ta imot den oppturen som kommer nå. Å stikke hodet i sanden er aldri noe alternativ. Markedet er som det er. Da handler det om å bli mer kreative og kjempe videre. Vi jobber knallhardt hver eneste dag for å leve opp til slagordet vårt «consider it done», sier Grønnestad, som ikke ønsker å kommentere regnskapstallene utover dette.

Les hele artikkelen på Sysla.no