Subsea 7 la inn milliardbud

Publisert 25. April, 2018

Subsea 7 byr 15,6 mrd. kroner for det amerikanske oljeserviceselskapet McDermott, og ønsker med det å forhindre den planlagte fusjonen mellom CB&I og McDermott

Skrevet av Adrian Søgnen, Sysla.no

Offshore-selskapet Subsea 7 la tirsdag 17. april inn et bud på det amerikanske oljeserviceselskapet McDermott. Budet var på nærmere 15,6 milliarder kroner. Tilbudet ble avslått, men Kristian Siem og Subsea 7 har ikke gitt opp.

I en børsmelding i morgentimene kommer det frem at Subsea 7 var villige til å by 16,6 prosent over siste aksjekurs før helgen, for McDermott.
– Vårt tilbud setter selskapet i en robust finansiell posisjon og gir en meningsfull premie. Vi ser betydelig fortjeneste i en slik transaksjon for alle aksjonærer, skrev Jean Cahuzac, administrerende direktør i Subsea 7 til McDermott, ifølge meldingen.

Det aktuelle tilbudet innebærer at Subsea 7 betaler for selskapet i kontanter, eller opp til 50 prosent i Subsea 7-aksjer, og den resterende andelen i kontanter.

Ønsker å forhandle videre
Subsea 7, som har Kristian Siem som hovedeier og styreleder, skriver i fortsettelsen at de ønsker å gå videre med McDermott for å bedre betingelsene – for å få dem med på å selge selskapet.

– Vår sterke preferanse er å jobbe med deres styre og ledelse for å strukturere en attraktiv sammenslåing, skriver styreleder Siem og administrerende direktør Jean Cahuzac i et brev sendt til styret i McDermott.

Planer om fusjon
Ifølge DN kom det meldinger før jul om at McDermott og selskapet Chicago Bridge & Iron (CB&I) skulle slå seg sammen – dette ønsker nå Subsea 7 å forhindre. Tilbudet fra Subsea 7 er nemlig bare gyldig om fusjonen mellom CB&I og McDermott ikke gjennomføres. Chicago Bridge & Iron ligger ikke i Chicago, og jobber ikke lengre med brobygging. De er derimot et service-selskap for olje-, gass- og kjemisk industri, med administrativt hovedkontor i The Woodlands, Texas.

– Vi tror at vårt tilbud er overlegent tilbudet om å slå sammen CB&I, og gjennomførelsen av et kjøp vil være betinget av at fusjonen ikke skjer, skriver Siem og Cahuzac i Subsea 7 til styret i McDermott.