Skangas forlenger avtalen med Borregaard

Publisert 20. December, 2017

Borregaard fortsetter samarbeidet med Skangas om leveranser av flytende naturgass (LNG) og forlenger nåværende leveranseavtale. I de kommende tre årene vil Skangas være deres hovedleverandør og levere en større mengde LNG til Borregaards produksjonsanlegg i Sarpsborg

– Etter fire år med LNG-leveranser til Borregaard er vi svært glade for at de vil fortsette avtalen med oss, sier Kimmo Rahkamo, administrerende direktør i Skangas. – Leveransesikkerhet er en av de viktigste kriteriene for oss som energileverandør. En videreføring av samarbeid med eksisterende kunder er et bevis for at vi er en pålitelig leverandør, konkluderer han.

Borregaard har bestemt seg for å oppgradere energitilførselen til ligninproduksjonen ved å endre fra spillolje og propan (LPG) til flytende naturgass (LNG). En ny LNG-terminal blir bygget på produksjonsområdet. Ved å gå fra olje og propan til LNG bidrar Borregaard til et renere miljø og forbedret sikkerhet.

Bruken av LNG gir signifikante miljømessige forbedringer i form av mindre utslipp til luft. For Borregaard blir særlig CO2-utslippene betydelig reduserte. Ved å investere i nye forbedringstiltak for miljø blir deres årlige reduksjon av CO2 estimert til 14500 tonn i tillegg til redusert NOx-utslipp med opptil 50 tonn.

For noen industrikunder er LNG en stor andel av energiforbruket. Det er viktig med en sikker og pålitelig leverandørkjede hvor leverte volumer blir levert på avtalt tidspunkt. Månedlig har Skangas nær 600 tankbilleveranser til store industrielle kunder i hele Norden. Borregaard vil få sin LNG med tankbil direkte fra Skangas’ LNG-terminal på Øra, nær Fredrikstad.