GMC-sjefen kan puste ut etter to katastrofeår

Publisert 16. March, 2018

Oljeservicebedriften GMC tapte 100 millioner på to blytunge år, men i fjor ble det endelig overskudd igjen. Likevel er det for tidlig å avblåse nedturen helt

Skrevet av Ola Myrset, Sysla.no

– Du ser det ligger skip ved kaiene her, så vi har aktivitet. Det er bra.

Olav Anders Stople, administrerende direktør i GMC Maritime, står på hjørnekontoret i brakkebygningen på Buøy i Stavanger og ser ut over verftsområdet, som ligger vegg i vegg med Rosenberg. Dokkene hans har vært fulle siden før jul.
– Det er veldig positivt, sier Stople.

Krise
Han kan puste relativt rolig nå, etter at bedriften har lagt bak seg noen svært tøffe år.

Fra 2014 til 2016 forsvant over halvparten av inntektene, fra drøyt 800 millioner kroner til 400 millioner. De samme årene bokførte selskapet et samlet underskudd på 100 millioner kroner før skatt.

– En kan vel si at de to årene var en katastrofe. Høsten 2015 var det full stopp, sier Stople.

Men i fjor lysnet det. Omsetningen økte med drøyt 50 prosent til 614 millioner kroner. Og på bunnlinjen ble det et lite overskudd på knappe syv millioner kroner.

– Etter så dårlige år var det helt essensielt å gå i pluss. Det betyr noe for hele organisasjonen og motivasjonen til alle som jobber her. Og resultatforbedringen viser jo at det er gjort en formidabel jobb.

Stople vedgår imidlertid at overskuddet er marginalt. Dagens kontrakter gir ikke høy inntjening.

– Det er enormt tøff konkurranse og mange om beinet. Det er nok den nye normalen.

Venter nedgang
– Hvordan ser det ut framover?

– Vi ser noe økt aktivitet og flere forespørsler i de fleste av våre segmenter. Men det viktige riggmarkedet er fortsatt vanskelig.

For selv om 2017 ble en solid opptur, er det fortsatt for tidlig å sette endelig strek over de dårlige tidene.

– 2018 blir tøffere enn fjoråret. Vi har budsjettert med at inntektene vil falle til 520 millioner kroner, men tror vi skal gå med overskudd, sier Stople.

Han viser til at bedriftens posisjon i næringskjeden gjør at den er i andre og tredje ledd etter at kontrakter er delt ut og nye prosjekter satt i gang.

– Dermed tar det litt tid før vi for alvor merker effekten av høyere aktivitet. Vi håper og tror det vil snu for alvor neste år.

På toppen før krisen hadde GMC om lag 300 fast ansatte medarbeidere. Nå er en tredjedel borte og antallet har akkurat bikket under 200. Stople tror ikke det blir behov for ytterligere nedbemanninger.

– Nei, det ser heldigvis ut for at bunnen er nådd der, slike prosesser er enormt krevende. Faktisk blir det heller noen nyansettelser framover, sier Stople.

Hodet over vannet
Gunnar Magne Christensen jr. eier 85 prosent av GMC Maritime sammen med sin far, som var en av grunnleggerne.

– Det var svært viktig å få hodet over vannet igjen og vise overfor banker, ansatte, kunder og leverandører at vi tjener penger. Samtidig tror jeg det blir krevende en stund til. Vi var ikke de første som ble rammet av krisen, og vi er heller ikke de første som merker oppturen for fullt, sier Christensen.

Han har tidligere vært både toppsjef og styreleder, men har nå gitt fra seg begge rollene. I dag er han ordinært styremedlem, i tillegg til at han leder morselskapet og et stort eiendomsprosjekt på Kalhammeren.

– Jeg hadde en veldig aktiv rolle gjennom den verste krisen. Det var krevende og gjorde at jeg ikke kunne bruke like mye tid som ønsket på eiendomssatsingen. Men jeg kommer aldri til å bli han som bare viser seg på styremøter noen ganger i året. I en familiebedrift må man være til stede, sier Christensen.