Ukens bedrift: Mare Safety – Endelig i vekst igjen.

Publisert 1. December, 2017

Mare Safety i Ulsteinvik har som nesten alle andre i maritim næring fått merke fallet i oljepris og den reduserte aktiviteten i offshore-segmentet. Omsetningen falt fra 100 mill kr i 2014 til halvparten i 2016 og antall ansatte gikk fra 22 til 12 personer. Antall leverte MOB båter falt fra 45 båter i 2014 til 15 båter i 2017. I år blir resultatet som i fjor, noe nær null.

– Vi tok grep og nå er vi i vekst igjen. Vi er på vei inn i nye segment som oppdrett, fisk, vind samt landmarkedet som gir nye muligheter. Nå vokser ordreboken igjen og 2018 tror jeg blir et bra år for Mare Safety, sier adm. dir. Reidar Vågeskar.

Mare Safety har siden etableringen i 1999 levert 320 MOB-Båter og 400 komplette bysser for alle typer skip i et globalt marked. Mann-over-bord-båtene som er i plast eller aluminium, er mellom 4,70 og 15 m. De blir produsert ved eget verksted i Polen og utrustet av egne ansatte på Larsnes på Sunnmøre. Benker og plater til kjøkken blir produsert på mål hos underleverandør i Telemark og montert inn i båten sammen med innkjøpt elektrisk utstyr.

I oktober inngått Mare Safety en avtale med finske METOS som gjør Mare Safety til eneleverandør av Metos utstyr i det norske maritime markledet. Metos er en verdensledende leverandør av alt elektrisk utstyr til storkjøkken på land og vil nå sammen med Mare Saftey vokse som leverandør av bysser til det maritime markedet.

– Metos-avtalen vil bli som en døråpner i landmarkedet for oss, sier Vågeskar. Restauranten Folk og Spiseri i Ulsteinvik har allerede blitt den første leveransen fra for Mare Safety i landmarkedet.

Denne uken har vært en spesielt god uke for Mare Safety. Først skrev de kontrakt med Fjord1på levering av fem til ferger Fjord1. Dagen etter skrev de avtale med rederiet Simon Møkster om utskiftning av to MOB-båter.

Nettopp utskifting og service er en betydelig del av selskapets aktivitet. De har for eksempel levert 21 MOB-båter til Statoil og har en avtale om årlig service av disse.

– Vår styrke er at vi er fleksible og kan raskt snu oss rundt etter nye muligheter. Vi er optimister for 2018. Det er vekst i oppdrett, vind og fiskeri. Metos-avtalen vil kunne gi vekst, ja jeg tror dette blir bra framover, avslutter Reidar Vågeskar.