Ukens bedrift: 7ocean People

Publisert 10. November, 2017

7ocean People i Ålesund er Norges største kompetansehus for utleie av maritime ingeniører. De sitter på en base av 750 ingeniører i 36 ulike disipliner. De kan hjelpe bedrifter i havnæringene med maritime ingeniører i prosjekter som varer fra seks måneder til flere år.

– Våre utleide ingeniører har den nødvendige spesialkompetanse som kundene våre trenger for å kunne levere overfor sine kunder igjen. Vi kan gi bedriftene i den maritime klyngen tilgjengelig kompetanse og sette opp team på kort tid, sier Knut-Arild Emblem, gründer og styreformann i 7ocean People.

7ocean People ble selvstendig selskap i 2010. Verft, underleverandører og utstyrsleverandører i den maritime klyngen på Sunnmøre, har vært den største kundegruppen. 80 % er lokale kunder

Forretningsidéen er å levere kompetanse til kunden/bedriftene til prosjekt for en periode og gi de den fleksibiliteten som er nødvendig ut fra varierende arbeidsmengde. Kundene kan gjennomføre sine prosjekt uten å måtte gå til ansettelse, samt å få tilgang på spesialisert kompetanse

– Det er flere og flere bedrifter som har 2/3 av staben sin med egne ingeniører og 1/3 med innleide konsulenter fra slike kompetansehus som 7ocean People, sier daglig leder Jorid Sunde.

Ingeniørene får trygghet og kontinuitet med at de er fast ansatt i 7ocean People. I dag består teamet i 7ocean People av ingeniører fra både Norge, Polen, Kroatia, India og Nederland. I den omstillingen mange bedrifter nå er inne i, trenger de ofte ny type kompetanse for å kunne gjennomføre prosjektet. Eksempelvis er det helt annerledes for verftene å innrede et offshore fartøy enn et cruise skip.

7ocean People har i sin stab maritime ingeniører innen design, 3D modellering, stål og struktur, analyse, maskin, rør, HVAC, automasjon, innredning, elektro, hydraulikk samt prosjekt ledelse.  Selskapet har som mål å være en totalleverandør til kunden. De har samarbeidspartnere og kan levere også egne eksterne prosjektstøtte team på VR, design og engineeringspakker innen elektro.

Som alle andre merket også 7ocean People nedgangen i markedet fra 2014 til 2016. Antall ansatte, som på det meste var 40 personer, falt i løpet av to år ned til kun åtte ansatte. Nå er de tilbake i vekstmodus med 17 ingeniørene og 3½ i administrasjonen på Moa i Ålesund. De fleste ingeniørene er lokale, men det er også andre norske og noen fra Polen, Nederland, India og Kroatia.

– Vi har stor tro på bedriften og det vi kan tilby markedet. Kunder ser verdien av å leie inn spesialister, både fra nærområdet og utenfor våre landegrenser. Større krav til leveransen, priser og kvalitet gjør at kunden igjen setter krav til underleverandører for å utføre prosjekter til rett tid og pris. Her er vi en dyktig leverandør og har hatt nær 95 % leveringsscore på de forespørsler om jobbspesifikasjon vi har fått, sier salgssjef Ronny Eidsvik.

På bildet over ser vi fra venstre Knut-Arild Emblem, Jorid Sunde og Ronny Eidsvik.