Spjelkavik-elevene feiret med kake

Publisert 16. March, 2018

Elever i faget Teknologi og forskningslære fra Spjelkavik videregående tok storeslem under finalen i Ocean Space Race i Trondheim sist fredag. De vant både klassene for mest manøvreringsdyktige skip og sammenlagt for beste elektrisk ferge (design, fart, stabilitet og manøvrering).

Maritimt Forum Nordvest er en liten, men stolt sponsor av alle skoler i Møre og Romsdal som deltar i Ocean Space Race. I år deltok  Ulstein sammen med Spjelkavik. I fjor var det Haram som stakk av med seieren i design-konkurransen. Maritimt Forum Nordvest feiret årets vinnere med marsipankake tidligere denne uken.

Faglærer Eirik Christiansen, stående foran til venstre på bildet over, forteller at elevene har vært svært motiverte for denne konkurransen. – Når vi setter teori ut i praksis, blir faget mer levende og læringen forsterket.

Det er  SINTEF Ocean og NTNU som står bak Ocean Space Race. Hensikten er å øke interessen for realfag og spesielt havromsteknologi. I løpet av to dager deltar elevene på omvisninger, tester sine farkoster i et av verdens største havlaboratorium og lytter til spennende foredrag. Elevene konkurrerer i Havbassenget på Marinteknisk Senter på Tyholt i Trondheim. I år var totalt 300 deltakere påmeldt fra hele landet. 17 ulike videregående skoler deltok.