Matnyttig dag for skolerådgivere

Publisert 26. April, 2018

– Dette var en matnyttig samling for oss skolerådgivere. Det er jo så mye som kan skje i havrommet framover, sa Liv Toril Amundsen. Hun er både rådgiver på Borgund videregående skole og  Rådgiverkoordinator på Nordre Sunnmøre.

Den årlige Rådgiversamlingen for rådgivere i ungdomsskolen og videregående skole ble arrangert på NMK i Ålesund onsdag 25. april i regi av Maritimt Forum Nordvest.

Utgangspunktet for samlingen var at det forventes en betydelig vekst i havnæring­ene i Norge og globalt. Mye av veksten er forventet å komme i næringer hvor Sunnmøre allerede har viktige fortrinn, som maritim og marine næring. Allerede i dag er om lag halvparten av alle arbeidsplasser i vår region, på en eller annen måte knyttet til havet.

Gjennom flere innlegg fra nærinsgaktører, fikk skolerådgiverne et innblikk i noen av de mulighetene som finnes i maritim og marine næringer framover. Dagen ble avsluttet med en omvisning på Newton-rommet som nylig er åpnet på NMK.

På bildet øverste ser fem av foredragsholderne foran deltagerne på Rådgiversamlingen (fra venstre): Guttorm Ulla, Haram Næring og Innovasjonsforum, Ewa Hildre, Marint Kompetansesenter,  Anders Godø, Rolls-Royce, Nora Helen Lund Lyngra og Arne Solevpg fra DNV GL. Helt til høyre på bildet ser vi Liv Toril Amundsen. Det var også innlegg fra Inmarsat Solutions, NMK, Brattvåg Electro og Maritimt Forum Nordvest.

Følgende skoler var representert: Ytre Herøy ungdomsskule, Skodje ungdomsskule, Sula ungdomsskule, Volda læringssenter, Helland skule, Fagerlia vgs (2 stk.), Stordal skule, Sykkylven vgs skule (2 stk), Godøy skule, Harøy skule,
Møre barne – og ungdomsskule, Herøy, Spjelkavik ungdomsskole, Kolvikbakken ungdomsskole, Ørsta vgs
Valderøy ungdomsskole, Valldal skule og Borgund vgs.