Svært fornøyd næringsminister

Publisert 19. April, 2018

Næringsminister Torbjørn Røe Isaksen var svært fornøyd med rundturen han fikk i Ofoten tirsdag 17.april – som et ledd i havturnéen i Nord-Norge.

Statsråden ble ønsket velkommen til Harstad av daglig leder Tor Husjord i Maritim Forum Nord,  som kunne ta Røe Isaksen og hans følge på sju med om bord i kystvaktskipet «KV Heimdal».

 Gjestene fikk seile med kystvaktskipet til Grovfjord, hvor delegasjonen fikk en gjennomgang hos Grovfjord Mekaniske Verksted. Her ble bedriftens framtidsvisjoner presentert overfor en tydelig imponert næringsminister. Spesielt lot han seg imponere over den innovative satsingen Grovfjord gjør innenfor satsingen på elektrisk framdrift.

Etter å ha fått en informativ gjennomgang av Grovfjord Mekaniske Verksted, ble gjestene tatt med videre til Gratangen, med Astafjord Lakseslakteri som mål. Her lot statsråden seg imponere over den komplette selskapsstrukturen man har klart å bygge opp rundt oppdrettsnæringen i Gratangen.

Ofotenbesøket ble avsluttet i Narvik med besøk hos LKAB. Statsråden fikk her en orientering om LKAB sin aktivitet i Narvik, både historisk samt et innblikk i hvordan gruveselskapet tenker framover.

 Røe Isaksen skal for øvrig besøke en rekke steder langs kysten, fra nord til sør, frem mot sommeren. Norge har en av verdens lengste kystlinjer, og over 200 000 personer jobber innenfor sjømat, maritimt og olje- og gass.

Næringsministeren ønsker å møte de som har gode ideer, utvikler nye og spennende teknologier, og som trur at havet er framtiden for Norge.

– Havet har alltid vært viktig for Norge, og havnæringene har betydd mye for arbeidsplassene og for vekst i den norske økonomien. Havområda våre byr på enorme muligheter også i framtida, framholdt Røe Isaksen da ha la ut på turneen