Statsråden delte ut studentpriser

Publisert 10. August, 2018

Olje- og energiminster Terje Søviknes delte ut priser for beste bacheloroppgave ved ingeniørfag på Høgskulen på Vestlandet, campus Haugesund. Hver student fikk diplom og 8.000 kroner fra konferansen.

F.v. Nils Olav Åkre Hauge, Terje Søviknes, Mathias Meek og Ole Kristian Lund.

Olje- og energiministeren deltok med innledning under Subsea Operations Conference 2018 og som gjest under konferansemiddagen. Det var Nils Olav Åkre Hauge, Mathias Meek og Ole Kristian Lund som alle fikk et varmt håndtrykk fra statsråden. Oppgaven de har skrevet, og som også ble presentert på konferansen, heter “Opphenting og sjøsikring av betongmadrasser”.

Terje Søviknes gav følgende begrunnelse for pristildelingen:

“I oppgaven beskriver studentene innovative løsninger på problemstillingen og bruker systematiske metoder for å komme frem til den beste løsningen. Oppgaven inneholder videre omfattende beregninger og tegninger. I tillegg til manuelle beregninger, har studentene anvendt tre forskjellige beregningsprogrammer for å understøtte og kvalitetssikre beregningene. Eventuelle avvik er diskutert på en moden og reflektert måte. Tegningene er av svært høy kvalitet og kan i prinsippet leveres direkte inn for fabrikasjon av utstyret. I tillegg til at oppgaven har høy akademisk kvalitet, er den også meget relevant for den petro-maritime næringen i forbindelse med «decommisioning» av gamle olje- og gassfelt.”

Subsea Operations Conference har i mange år gitt ut priser for beste bacheloroppgave ved ingeniørfag på høyskolen. Det er en forutsetning for pristildelingen at oppgaven har relevans for den petromaritime næringen. Bak Subsea Operations Conference står Maritimt Forum, Norsk Petroleumsforening Haugalandet og Høgskulen på Vestlandet.

(Tekst og foto SMe)