Og så var kontrakten på plass

Publisert 26. November, 2014

TBN Viking Neptun

TBN Viking Neptun

I forrige uke skrev vi at Eidesvik Offshore utsatte leveringen i et halvår av stort subsea nybygg fra Kleven. Nå er det klart at rederiet, i samarbeid med Reach Subsea, er på plass med beskjeftigelse for TBN Viking Neptun fra mars 2015.

Skipet skal utstyres med Reach sine ROV-er som skal opereres av selskapets ingeniører og operatører. Eidesvik skal ha det maritime personellet om bord. Kontrakten er inngått med Technip Norge.

TBN Viking Neptun er Eidesviks hittil  største satsing innen subseamarkedet, og skipet anses for å være blant de aller ypperste i dette markedet. Det har vært høyt fokus på miljøvennlige løsninger, og skipet er godt forberedt på å møte fremtidens strenge miljøkrav også i sårbare områder som arktiske farvann.

– Vi er veldig fornøyd med at samarbeidsavtalen med Eidesvik Offshore har gitt resultater i form av kontrakter såpass raskt. Dette er for oss en bekreftelse på at vi evner å skape løsninger for våre kunder ved å kombinere rett fartøy med godt utstyr, understøttet av vår høyt kvalifiserte organisasjon, sier konsernsjef i Reach Subsea, Jostein Alendal. På vegne av Eidesvik Offshore sier adm. dir. Jan Fredrik Meling at kontrakten er en milepæl. – Vi er stolte av at Technip, en av verdens største undervannsentreprenører, har vist oss denne tilliten. Vi tror dette kan danne grunnlag for et langsiktig og godt samarbeid mellom våre selskaper, sier Meling.

Den faste kontraktslengden er 110 dager. I tillegg er det flere opsjoner. Dagraten reflekterer nåværende markedssituasjon.