Vil ha utvalg om markedsmakt på sokkelen

Publisert 26. April, 2017

KRF fremmer forslag om et utvalg som skal se på konkurransesituasjonen på norsk sokkel. Det fremkom i et møte Maritimt Forum hadde med Rogalandsbenken på Stortinget.

Maritimt Forum møtte Rogalandsbenken. F.v. Sverre Meling jr., Arve Kambe (H), Siri Meling (H), David Ottesen, Fride Solbakken, Geir Toskedal (KRF) , Hege Haukeland Liadal (AP), Sveinung Stensland (H) og Roy Steffensen (FRP)

Det var stortingsrepresentant Geir Toskedal fra KRF som slapp nyheten. Hans partikollega Line Henriette Hjemdal var i fjor tungt engasjert i spørsmålet i lys av klager fra offshorenæringen om at Statoil ikke forvalter sin dominerende rolle på en samfunnsmessig forsvarlig rolle. Forslaget om et utvalg fremmes i Stortinget. Tidligere har Konkurransetilsynet vurdert spørsmålet på oppdrag fra næringsministeren.

– Vi er svært glade for at KRF fortsetter å ha søkelyset på Statoil sin rolle. Et så stort selskap er selv tjent med at måten det opptrer i markedet debatteres i offentligheten. Vi må tro mange av Statoils leverandører selv har vanskelig for å fremme kritiske synspunkter på hvordan selskapet forvalter sin svært sterke posisjon i markedet, sier daglig leder i Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland, Sverre Meling jr.

Maritimt Forum for Haugalandet og Sunnhordland og Maritimt Forum Stavangerregionen møtte Rogalandsbenken til et to timer langt møte hvor politikerne ble informert om den dagsaktuelle situasjonen i næringen. De fikk blant annet innspill til vårens behandling av NTP, herunder fiskerihavn i Langevåg på Bømlo, og styrking av nettolønnsordningen i NIS.

(Tekst SMe. Foto Stortinget)