Aktuelt

UniSea blir med Solstad Farstad på reisen

Solstad Farstad arbeider med å ta ut synergieffektene av storfusjonen. Etter grundig evaluering av ulike maritim software leverandører, er det UniSea i Skudeneshavn som blir med videre på reisen.

LES MER »

Eidesvik selger mer i NorSea Group

I følge en børsmelding fra Wilh. Wilhelmsen Holding ASA har selskapet kjøpt seg ytterligere opp NorSea Group. Selgere er Eidesvik Eiendomsinvest og Simon Møkster Eiendom.

LES MER »

Tror på fremtiden for norske sjøfolk

Skipsfartens Utdannings- og Rekrutteringsforum (SURF) tror på fremtiden for norske sjøfolk. Medlemsrederiene er dessuten opptatt av ordninger for å ivareta kvinner i maritim næring.

LES MER »

I kjernen av bømmelske verdiar

Lars Magne Eidesvik og Kjetil Tufteland står med dei to verksemdene sine midt i dei bømmelske verdiane. I tillegg er dei no med i Maritimt Forum.

LES MER »

Verdens første ferge med trådløs lading

I Jektevik på Stord har en gruppe industripartnere skapt historie. MF «Folgefonn» er blitt første bilfergen i verden som har testet et automatisk trådløst ladesystem og automatisk fortøyning.

LES MER »

Oma Baatbyggeri med kontrakt i offshore vind

Oma Baatbyggeri AS og Offshore Windservice AS har signert kontrakt om levering av et transportfartøy for servicepersonell for offshore vindturbiner. Kontrakten er inngått med opsjonsavtale for ytterligere to fartøyer.

LES MER »

Tre trender til ettertanke

The Economist har i siste utgave tre oppslag på trender som kan trigge rederier til ettertanke. Offshore vind, LNG og container.

LES MER »

I tet på short sea og aquashipping

Den nye lederen i Kystrederiene ser vekstmuligheter i økt innflagging og flere fartøy til havbruksnæringen. Tor Arne Borge er også ny i Haugesundkonferansen.

LES MER »