Helifuel øker både i omsetning og ansatte

Publisert 13. February, 2018

I løpet av høsten 2017 sikret Helifuel seg flere kontrakter. Dette har resultert i flere ansettelser. Kontorlokalene på Hanaleite er for første gang i historien fullt opp.

Jorunn Håvardsholm. Foto: Haakon Nordvik

– Vi har lagt bak oss et godt 2017 som resulterte i 20 prosent omsetningsøkning fra 2016. Resultatene har også fulgt etter. Året har også innbefattet flere nyansettelser, det er veldig gledelig, sier daglig leder Jorunn Håvardsholm.

Blant annet har Helifuel sikret seg kontrakt på leveranse av helikopterfyllesystem til REV, det nye forskningsfartøyet til Røkke/WWF, som skal bygges av skipsverftskonsernet Vard.

– Forskningsskipet blir ikke bare verdens mest avanserte, det skal også bygges etter passasjerskipsregler. Med et mannskap på 30 og plass til 60 forskere og «sivilister», blir det lagt vekt på komfort og gode forskningsforhold, har Teknisk Ukeblad skrevet om dette fartøyet.

– Det er utrolig spennende å levere og tilpasse våre leveranser til forskjellige applikasjoner. Til slike spesialfartøyer er plass normalt et vesentlig kriterium. Til forskjell fra leveranser til typiske oljeplattformer, kreves spesialtilpassede, gjerne kompakte løsninger og hvorav deler av systemene bygges inn i skipet, forteller Håvardsholm.

Helifuel har også sikret seg en større større leveranse til BP Mad Dog 2 prosjektet i USA med levering av et helikopterfyllesystem høsten 2018.

– Foruten nevnte prosjekter har vi flere andre leveranser på gang. Ordrereserven for 2018 er styrket, smiler Jorunn Håvardsholm. Hun viser til at bedriften hun leder har jobbet aktivt for omstilling fra et fallende offshore marked.

– Vi har nå nær halvparten av inntektene våre fra bransjer som offshore vind, cruise, yacht, forsvar og spesialfartøy.

(Tekst SMe med utgangspunkt i pressemelding)