Flåtesjef med mastergrad basert på realkompetanse

Publisert 25. June, 2018

Per Ingolf Jøsang

Flåtesjef Per Ingolf Jøsang i Deepocean er blant de første som har fullført deltidsmaster i maritim ledelse ved Universitetet i Sørøst-Norgebasert basert på realkompetansen han har fra næringen.

– Per Ingolf er et kjempegodt eksempel på kunnskapsdeling mellom akademia og næringsliv. Noe som ikke bare er viktig, men essensielt for oss i akademia. Han har ikke bare fullført mastergraden sin, men han har også deltatt aktivt i undervisningen på våre bachelorprogrammer samt vært gjesteforeleser ved Liverpool John Moores University gjennom vårt samarbeid med dem, sier Tine Viveka Westerberg på avdelingen for maritime operasjoner ved Universitetet i Sørøst-Norge.

– Jeg ønsket meg en formalisering av kompetansen min, ikke minst innenfor ledelse. Timingen var rett, og mastergraden passet direkte inn i jobben min som flåtesjef i DeepOcean. Masterprogrammet innen maritim ledelse kan jeg virkelig anbefale for andre. Det har vært svært givende og utviklende å lære nye ting, få teorier på forhold man har erfart og opplevd gjennom mange år innen fagfeltet og få knytte teorier sammen med de daglige og fremtidige utfordringene vi har innen maritim virksomhet og drift, sier Per Ingolf Jøsang.

Han synes det har vært krevende å gjennomføre programmet i tillegg til full jobb.

– Men det har absolutt vært verdt det, og man klarer det om man virkelig vil. Det føles veldig bra å være ferdig nå, men jeg kommer til å holde kontakt med både fagmiljøet og andre studenter. Jeg er takknemlig overfor arbeidsgiveren min DeepOcean som gav meg muligheten til å gjøre dette, smiler Jøsang.

(Tekst SMe. Foto privat)