Femårig digital-kontrakt med Solstad

Publisert 13. May, 2018

Global Maritime inngår i samarbeid med UniSea en femårig kontrakt for leveranse av programvare og tjenester for dynamisk posisjonering for Solstads offshoreflåte.

Den nye programvareløsningen skal i følge en pressemelding effektivisere gjennomføring og dokumentasjon av nødvendig DP testing, redusere nedetid på fartøy, samt øke kompetansen til mannskapet ombord. Løsningen som skal leveres til Solstad Farstad, omfatter en programvareløsning som integreres med eksisterende programvare om bord i fartøyene.

– Dette er den største enkeltstående kontrakten vi har hatt innen forretningsområdet Dynamic Positioning Assurance i Global Maritimes historie, sier daglig leder Helge Hydle i Global Maritime Norge.

Den nye teknologien bidrar til å endre måten industrien tenker på. Hydle understreker at løsningen som nå skal leveres, er en digital, kostnadseffektiv løsning for bransjen. Han håper flere følger etter.

– Solstad Farstad er glade for at et langt og solid samarbeid med Global Maritime og UniSea resulterer i fremtidsrettede løsninger for industrien, heter det i pressemeldingen.

– Det var en strategisk beslutning for oss å velge en totalleverandør med løsninger som rigger oss for en digitalisert fremtid, sier COO Tor Inge Dale i Solstad Farstad.

Global Maritime har vært en ledende aktør for rådgivende tjenester og verifikasjon innen dynamisk posisjonering i flere tiår.

– Vi har nå tatt steget videre med en digital løsning som vil gjøre gjennomføring av tester og dokumentoppfølging mer effektiv for rederier og selskaper, heter det i pressemeldingen.