“Back on track” i subsea

Publisert 13. November, 2017

Prosjektdirektør i DeepOcean, Sveinung Soma, er ny leder i programkomiteen for Subsea Operations Conference. Han sier at både konferansen og næringen snart er «back on track».

Sveinung Soma

Soma har ansvaret for alle prosjekter i DeepOcean innenfor olje og gass. Det betyr at han sitter tett på alt som rører seg. Anbud, teknologi og utvikling. Alle vet at markedet har vært svakt de siste par årene.

– Men vi har hatt det veldig travelt den siste tiden. Poenget nå, er vel helst at kundene betaler mindre. Likevel er det mulig å tjene penger, smiler Soma.

– Så det er dette du mener når du sier at næringen er tilbake på sporet?

– Vi tror det fortsatt blir tøft i 2018, men ganske mye bedre i 2019. Det er mer fart innenfor utbyggingsprosjekter for tiden, og når disse kommer, kommer det også mer, svarer han.

Men Sveinung Soma tenker ikke bare på subsea som sådan. Som ny leder av programkomiteen for Subsea Operations Conference, mener han at også konferansen vil være «back on track» til neste år.

– I de siste årenes tøffe tider har Subsea Operations Conference av naturlige grunner hatt større fokus på utviklingen i subseamarkedet, samt på muligheter for næring vår i andre, tilstøtende markeder. Når ting nå er i ferd med å snu, tror jeg at vi for neste års konferanse går mer tilbake til et program som søker å vise noen av de mange og spennende prosjektene som planlegges og gjennomføres, hvilke løsninger som velges og teknologien som benyttes. Digitaliseringen er en side ved dette. Det vil være interessant å se hvilke kostnadseffektive løsninger bransjen har utviklet i ulike prosjekter, løsninger som gjør det mulig å tjene penger, sier Sveinung Soma.

– Du ser med andre ord for deg et program i større grad fokusert mot prosjekter og det operasjonelle?

– Ja, jeg tror Subsea Operations Conference 2018 får en slik dreining når markedene normaliseres, men programkomiteen har sitt første møte på nyåret, så vi får se, smiler Soma.

Sveinung Soma avløste nylig Martha Kold Bakkevig som programkomiteens leder fordi Bakkevig ønsket avløsning.

(Tekst og foto SMe)